Get Adobe Flash player

Tjänstemeny

Vi har 2 besökare och inga medlemmar online

Frågor och svar

På den här sidan har vi samlat vanliga frågor och svaren som vi brukar få.

Det kan handla om allt från problem med datorn till krånglande internetuppkopplingar.

Datorservice

 • Min dator är långsam och seg, vad ska jag göra?

Detta kan bero på mycket. En trolig anledning är att du har fått virus/trojan eller att du behöver uppdatera något. Detta fel kan även bero på ett hårdvaruproblem men det troligaste är att det hela är ett mjukvarurelaterat problem.

 • Datorn visar "BOOTMGR is missing", vad ska jag göra?

Något har hänt med installationen eller hårddisken på datorn. Problem med uppstartsdelen på disken ger sådana här felkoder. Iscomeda får in många datorer med detta problem och vi brukar kunna åtgärda detta ganska enkelt.

 •  Jag kan inte ansluta till internet..

Oftast beror detta på ett problem i någon konfiguration i datorn. Det är ofta även så att det kan vara problem hos internetleverantören eller gamla drivrutiner. Detta är väldigt vanligt.

 • Vid uppstarten visar datorn en "blå skärm" en sekund för att sedan starta om direkt. Vad ska jag göra?

Detta fel kan orsakas av väldigt mycket. Har du installerat någon hårdvara senast, eller något program? Vi brukar testa en rad saker för att se var felet ligger. Kontakta Iscomeda för mer information om detta.

 

Täckning

 • Jag bor på ett ställe som har väldigt dålig mottagning när det gäller mobiltäckning. Går det att förbättra?

Iscomeda arbetar med flera olika lösningar här. Det man måste fundera på är om man ska välja en aktiv lösning som tar emot och sänder vidare signalen eller en passiv som bara tar emot och förstärker. Oavsett kan vi lova att vi säkert har lösningen som kommer att fungera bra för dig till ett rimligt pris.

 

Bredband

 • Hur gör jag för att flytta min internetanslutning till en annan del av huset?

Det finns många sätt och många olika tekniker. Förr var det vanligast kanske att man drog nätverkssladdar i hela huset. Idag så finns det väl beprövade tekniker som dessutom är billiga med hög prestanda. Ett sätt är trådlöst men det finns fler. Iscomeda har valt att arbeta mest med Netgears teknik eftersom vi tycker den håller en väldigt hög nivå.

 

 • Kan jag använda min gamla router även om jag får fiber?

Svaret är JA! Det kan du utan vidare göra. Det enda som man ska tänka på är att din befintliga router kanske inte stödjer högre hastigheter och möjligheten att använda en ip-tv box. Kontakta oss för mer information om detta.

 

Domän och webbhotell

 •  Jag har en befintlig hemsida idag från en annan leverantör. Kan jag flytta den till Iscomeda?

Ja det går bra. Kontakta oss för mer information.

 • Kan iscomeda serva min hemsida om den finns hos ett annat webbhotell?

Ja det går alldeles utmärkt. Vi jobbar redan idag mot flera andra webbhotell. Till exempel Binero, Loopia och One.

 • Kan jag registrera en ny domän via Iscomeda?

Ja det kan du. Vi arbetar mot Enom´s system och det betyder att vi kan registrera under vilken toppdomän du vill. För mer information kontakta oss.

 • Om jag köpen en ny hemsida via er, kommer den att vara låst för flytt i framtiden om jag vill det?

Nej det är den inte. Vi är ganska säkra på att du kommer att bli nöjd så vi låser inte in dig som kund vilket många andra gör. En orsak är att dom alltid vill tjäna lite extra på dig som kund. Vi har däremot en stark tro på s.k "Open Source" och vad den världen erbjuder vilket betyder att du aldrig är låst om du mot förmodan i framtiden skulle vilja byta leverantör för din hemsida.

 • Är era e-post tjänster så kallade vidarebefordringar?

Det bestämmer du själv. Visserligen kan vi ordna det om du vill ha vidarebefordran till en befintlig e-post adress, men i övrigt är våra e-post tjänster helt riktiga e-post lådor med ca 10 GB storlek per konto!

 

försäljning

 • Vilka produkter säljer Iscomeda?

Vi säljer det mesta du kan hitta på marknaden idag, och dessutom arbetar vi även för att hitta kompletta lösningar om du söker något speciellt.

 • Iscomeda är så litet. Är inte allt fruktansvärt dyrt?

Nej oftast inte. Eftersom vi har valt att inte sitta på stora lager eller lokaler själva så kan vi alltid hålla nere priserna. Datortillbehör kan oftast ligga upp till 50% billigare än i elektronikvaruhusen i städerna. Marknaden för datorer är idag så otroligt prispressad så det är svårt att pressa priserna mer eftersom vi redan idag har så otroligt små marginaler. Oftast endast några procent. Men eftersom vi inte har ett eget lager ligger det ändå väldigt lågt.

 

Detta var några frågor som vi brukar få. Har du något annat att fråga så är du alltid välkommen att kontakta kundtjänst, antingen via e-post eller telefon. Du kan alternativt fylla i formuläret här på sidan under "kontakt" så återkommer vi.